In: Teambuilding

In luna decembrie 2016, firma de organizare de evenimente corporate Vision Consulting a realizat un sondaj in randul companiilor din Romania pentru a afla cum percep acestea organizarea programelor de teambuilding. Din 2004 de cand organizeaza evenimente de teambuilding si training, Vision Consulting a colaborat cu majoritatea multinationalelor care au afaceri si in Romania.

La sondaj au raspuns peste 200 de companii din urmatoarele domenii:

domenii activitate54% dintre ele organizeaza anual teambuilding-uri pentru angajati, 14% organizeaza semestrial si  25% din respondenti au spus ca ofera o data la cativa ani astfel de programe angajatilor.  Aceste informatii sunt destul de apropiate si de statisticile realizate pe clientii VisionConsulting unde 60% din ei au anual programe de teambuilding si 30% organizeaza mai mult de un astfel de eveniment pe an.

frecventa organizare teambuilding52% din companiile care au raspuns sondajului recunosc ca isi organizeaza singure, cu resurse interne evenimente de tip teambulding, pentru motivarea angajatilor. 45% insa aleg sa lucreze cu firme specializate in organizarea evenimentelor corporate, asa cum este si Vision Consulting.

 

87% din companiile din Romania isi organizeaza evenimentele de teambuilding in tara, la munte, mare sau delta Dunarii. Doar 10% dintre ele merg in strainatate pentru a-si distra si motiva angajatii.

 

Aproape jumatate din programele de teambuilding sunt de 2 zile. Acelasi procent il avem si noi in organizarea acestor evenimente.

locatii teambuilding

 

buget teambuilding

Bugetul mediu pentru o zi de activitati de teambuilding difera de la companie la companie. Se vede totusi o corelatie intre cei care probabil isi organizeaza singuri evenimentele – aloca pana in 50 euro / persoana, fata de cei 45% din respondenti care lucreaza cu firme specializate si au bugete intre 50 si 100 euro / zi / angajat.

 

Perspectiva pentru 2017 este buna, 58% din firme vor organiza un program de teambuilding si 28% vor organiza doua astfel de programe. Daca in 2016, 21% nu au organizat nici un eveniment, anul acesta doar 8,7 % nu aloca bugete pentru motivarea angajatilor prin programe de teambuilding.

programe teambuilding 2016Perspective pentru 2017 :

programe teambuilding 2017Ca si activitati de teambuilding, companiile din Romania prefera in egala masura activitatile motivationale, distractive dar si provocatoare, cu elemente de adventure.  Activitatile creative ( pictura, teatru, dans ) sau mini-programele de training ( comunicare, time management, dezvoltare personala) sunt mai putin atractive. Totusi, Vision Consulting ofera multe astfel de workshop-uri direct la sediul companiilor, sub forma programelor de wellbeing.

Ca si concluzii, sunt programele de teambuilding cu adevarat utile pentru angajatori? Au companiile de castigat in urma unor investitii in activitati de teambuilding si training ? 

Doar 3% din companii au spus ca nu s-a observant nici o modificare in comportamentul angajatilor.  71%  au recunoscut o mai buna colaborare in echipa si 10% chiar au remarcat cresterea productivitatii muncii.  Reducerea stresului si cresterea gradului de implicare la locul de munca sunt alte beneficii observate de companiile care ofera teambuilding-uri angajatilor lor.

In cei 12 ani de activitate, Vision Consulting a avut:

  • peste 450 clienti corporate
  • peste 15 000 participanti
  • peste 1500 zile de teambuilding
  • peste 70 locatii in Romania si strainatate
  • peste 30 facilitatori acreditati

Spunem cu convingere ca programele de teambuilding sunt evenimente care ajuta la consolidarea echipelor, la dezvoltarea oamenilor din organizatii si mai ales la motivarea lor.

Un program reusit de teambuilding tranforma potentialul echipelor, in realitate !