In: Comunicare, Teambuilding

O noua moda in multinationalele din Romania? La inceputul anilor 2000 a inceput “moda” programelor de teambuilding si training, iar de prin 2015, au prins elan programele de wellbeing. Totusi, “moda” s-a transformat in ceva permanent in randul companiilor de success, pentru ca toate aceste investitii in dezvoltarea si motivarea angajatilor au dat rezultate. Vision Consulting activeaza din 2004 pe aceasta piata a serviciilor dedicate imbunatatirii performatei in randul angajatilor.

Acum, in toamna lui 2016 cred ca este esentiala implementarea unor program de wellbeing in orice companie, necontand dimensiunea acesteia, locatia sau produsele si serviciile pe care aceasta le oferta. Consider ca nici o companie nu poate avea succes fara a se gandi la bunastarea oamenilor sai – iar oamenii nu pot avea succes daca nu se simt bine in fiecare zi.

Cred ca oamenii sanatosi pot lucra mai bine, sunt fericiti, se ajuta intre ei si sunt mai eficienti. Angajatii cu probleme de sanatate sunt in general lenti, se simt foarte obositi si sunt nefericiti… ca si cum locul de munca este un simptom al modului lor de viata.

Potrivit revistei Corporate Wellness, fiecare dolar investit in programe wellness pentru angajati, duce la un profit de 4 dolari prin reducerea zilelor de concediu medical, o productivitate mai mare si o diminuare generala a costurilor de sanatate.

Nu ne mai intrebam de ce traim intr-o lume grabita, mereu ocupata, in care mereu apar lucruri noi menite parca sa ne distraga atentia. Suntem mereu conectati cu tehnologia si mereu in miscare. De aceea este atat de important si placut sa lucrezi intr-o companie in care simti ca mediul este diferit, unul in care oamenii par sa se simta motivati, incantati, inspirati si care iubesc ceea ce fac.

Citeste integral articolul semnat de Daniela Irimia pe cariereonline.ro