[rev_slider ]
In: Fără categorie

Inceputurile programelor de team building au fost cu siguranta „iesirile la iarba verde” sau cele de la pizza ori film.
Cam asa arata cu vreo cativa ani in urma, viziunea multor manageri sau responsabili de HR – despre team building, concept venit din afara – adus si implementat de managerii straini care isi doreau sa ne invete ce inseamna munca in echipa, si binefacerile ei asupra profitului companiei. Dar asemenea economiei romanesti( si nu in vreme de criza ) si team building-ul a evoluat, de la mersul in sir indian legati la ochi, pana la programe complete de supravietuire, menite a ne face sa constientizam limitele pe care,ni le pune propria minte. Conceptual vorbind activitatile ce se pot desfasura intr-un program de team building pot fi grupate in activitati de outdoor si indoor.
Mai departe ma voi opri putin asupra activitatilor outdoor – cele din mijlocul naturii – poate si pentru ca este vara, si ca putina dezmortire a muschilor nu ne strica, poate si pentru ca invataturile desprinse din vechiul proverb latin „mens sana in corpore sano” sunt mai mult ca nicand de actualitate.Celor mai curajosi, dornici de o descarcare controlata de adrenalina le putem propune tir cu pusca ( obligatoriu cu luneta – si recomandata celor carora „instinctul de vanator” le-a cam amortit), tir cu arcul si o traversare pe tiroliana. Incalziti bine putem continua cu ‘lectia de speologie’ prin cele mai interesante pesteri, precum, si o portie rece si umeda de canyoning. Si daca tot am ‘intrat la apa’ – sa vina raftingul si de ce nu…scuba diving. Pentru cei care iubesc mai mult aerul decat apa – zborul cu balonul, parapanta sau avionul usor – le va face inima sa bata mai repede, senzatiile traite find inegalabile.
Totusi, in viziunea noastra, programele cu adevarat speciale sunt cele care fac participantii sa realizeze ca singuri, nu pot face niciodata tot ceea ce realizeaza impreuna. Si acum…vine partea frumoasa, si palpitanta la modul „soft”. Descoperind enigmele unui oras despre care credeau ca stiu totul ( Bucuresti ) sau despre care nu stiau nimic ( Varna ) realizeaza ca a lucra in echipa este, pe cat de frumos, pe atat de practic. Pe cei cu spirit de „vanatori” sau, de ce nu …vanzatori, ii trimitem in cautarea unei comori pierdute. Nu va ganditi ca am fost noi neglijenti si am pierdut-o…nu, nu…am ascuns-o bine, astfel incat, atunci cand o vor gasi, sa stie ca doar impreuna au reusit. Si satisfactia noastra e incantarea de pe chipurile lor, atunci cand asemeni marilor campioni, ridica deasupra capului trofeul cucerit cu sudoare si voie buna. Ce au gasit in vechiul cufar le apartine, dar mai important e ce au invatat in urma programului bine pus la punct de noi.

De depanat povesti …o sa tot depanam … momentan suntem concentrati in pregatirea urmatorului ‘team building de nota 10’.

Daniela Irimia