[rev_slider ]
In: Teambuilding

4 reguli ale unui team building de succes

Sport, Yoga la birou, activitati de team building, conferinte, petreceri de Craciun, seri petrecute intre colegi – exista multe modalitati de a construi si de a consolida legaturile dintre colegi. Dar sunt unele dintre ele mai eficiente decat altele?

Noi la Vision Consulting dezvoltam si organizam din 2004 programe de teambuilding si am descoperit alaturi de peste 500 de clienti si zeci de mii de oameni cum sa fie un eveniment memorabil si eficient pentru consolidarea echipei.

Iata cele patru reguli de aur ale unui team building:

1.     Adapteaza activitatea de team building la specificul grupului


Fiecare echipa este construita din indivizi unici, cu gusturi si personalitati diferite. Avand in vedere aceasta realitate, cel mai bun mod de a construi o echipa variaza in functie de persoanele implicate. Este important sa fie luati in calcul mai multi factori, precum varsta, tipul de personalitate, domeniile de interes…Cu alte cuvinte, organizatia trebuie sa isi cunoasca angajatii inainte de a planui un teambuilding.
 

2.     Luati in considerare activitati de echipa care implica schimburi


Cele mai bune activitati sunt cele care permit participantilor sa impartaseasca din cunostintele lor si sa gaseasca un teren comun. O activitate care permite oamenilor sa invete despre talentele si calitatile colegilor lor va face ca toti cei din echipa sa se simta mai optimisti.

3.     Optati pentru lucrul in echipe mai mici


Din ce in ce mai mult se prefera organizarea programelor de teambuilding pentru un numar mic de persoane. Activitatile care fac apel la anumite personalitati din grup, incurajeaza participantii sa isi cunoasca mai bine colegii, si lucrand in echipe mici, se elimina riscul ca unii dintre ei sa ramana pasivi. Munca in echipa se poate imbunatati semnificativ cand toti membrii se implica.

4.     Nu uitati de distractie!


Orice lucru care inspira sentimente pozitive intareste spiritul de echipa. Activitatile de team building nu sunt sesiuni de training si nici nu ar trebui sa se simta ca ar fi. Oamenii sunt mult mai interesati in a se distra cu colegii lor si, de ce nu, sa si invete ceva in acelasi timp.

Daca vrei o oferta de teambuilding, vorbește cu unul din consultanții noștri pentru a creaiona o experiență grozava de teambuilding pentru echipa ta! Scrie-ne pe office@visionconsulting.ro sau suna la 0766 545 330